Kinderen reageren divers en vaak onvoorspelbaar op de scheiding van hun ouders. Toch is het mogelijk verschillende reacties te onderscheiden die bij veel kinderen in meer of mindere mate voorkomen. De manier waarop het kind op de scheiding van de ouders reageert, is afhankelijk van de leeftijd en het ontwikkelingsstadium waarin het zich bevindt.

Kinderen mogen tijdens de scheiding niet te zwaar belast worden met de problemen die de veranderende situatie met zich meebrengt. Zij moeten de kans krijgen zich te onttrekken aan de problemen om te voorkomen dat ze overbelast raken. Dit wil niet zeggen dat ze de scheiding met de daarbij behorende problemen moeten negeren, maar ze moeten zo snel mogelijk hun eigen leventje weer oppakken.

Het kind moet in staat zijn de scheiding uit het centrum van zijn gedachten te plaatsen. Ouders moeten kinderen hierbij helpen en ze aanmoedigen de draad weer op te pakken. Medi8me kan jullie hierbij ondersteunen en samen met jullie bepalen wat jullie kind nodig heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *