“Ik hou ervan om met mensen de diepte in te gaan”.

Graag stel ik me even aan u voor: mijn naam is Ingeborg van der Burg, MFN register mediator. Getrouwd en moeder van tieners.

Ik geloof in het gesprek aangaan en in het positieve effect daarvan op je leven. Deze overtuiging is de reden geweest om de opleiding tot MFN mediator te gaan volgen. Omdat een deur hermetisch afsluiten doorgaans geen bevredigende oplossing biedt.

Je kunt zeggen dat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen. Ik hou ervan om met mensen de diepte in te gaan. Helpen, verbinden, meedenken, aanmoedigen en luisteren zijn eigenschappen die centraal staan in mijn leven. Ik ben niet bang om door te vragen als het pijnlijk wordt en geef niet op als de oplossing onvindbaar lijkt.

Mijn mediationstijl is to the point. Ik hou ervan om de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden en de kern bloot te leggen. Als MFN mediator ben ik neutraal en onpartijdig. Altijd.

Door de juiste vragen te stellen help ik jullie met elkaar in gesprek te komen en zo jullie wensen en behoeften, maar ook belangen en zorgen, boven tafel te krijgen. Daarna begeleid ik jullie in de onderhandelingen om tot een oplossing en overeenkomst te komen waar iedereen achter kan staan en zich aan verbonden voelt.

 Het vereist moed om in mediation te gaan en ik heb respect voor mensen die mediation kiezen als stap naar de oplossing van hun geschil. Of je nu een relatie wilt behouden of juist stopzetten. De manier waarop je dat doet heeft vaak een groot effect op je verdere leven.

Via mediation maak je de weg vrij voor de toekomst met behoud van een goede relatie. Juist omdat je elkaar in veel gevallen nog regelmatig tegen zal komen. Zeker als er kinderen in het spel zijn!

Ingeborg van der Burg, MFN register mediator

 

 

 

 

.