Emigratiebemiddeling

Emigreren is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het heeft niet alleen emotionele gevolgen voor jezelf en je gezin of partner maar ook voor je vriendschappen, carriere en familierelaties zijn de gevolgen merkbaar. Je neemt afscheid van het bekende: je vrienden en familie, een baan, verenigingen en clubs, je dorp of stad en van alle gewoonten en gebruiken die jouw leven tot nu toe kleur geven.

Alles staat letterlijk op zijn kop. Je wordt op jezelf teruggegooid omdat je je dagelijkse routine moet hervinden en je sociale kring helemaal opnieuw moet opbouwen.

Alle gezinsleden gaan anders om met de verandering van routine en omgeving die emigreren met zich meebrengt. Juist daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven.

Voor sommige mensen blijkt het de beste beslissing van hun leven te zijn, maar voor anderen loopt het uit op een teleurstelling of een mengeling van tegenstrijdige gevoelens.

1 op de 3 Nederlanders die zijn geëmigreerd keren na enkele jaren in het buitenland gewoond te hebben terug. Regelmatig gaat daar een innerlijke strijd van de voor- en nadelen afwegen aan vooraf. Je omarmt en geniet van het nieuwe thuisland, maar mist de familie, vrienden en de Nederlandse mentaliteit en gewoonten. Soms wil je terug, maar kan je niet, vanwege persoonlijke omstandigheden.

Ik ben ervaringsdeskundige als het om wonen in het buitenland gaat en het grootbrengen van je kinderen in een land waar je wortels niet liggen.

Graag help ik jullie via mediation met elkaar in gesprek te komen en te achterhalen hoe iedereen in de wedstijd staat.

Als je dat van elkaar weet kan je elkaar op de juiste manier ondersteunen en een team vormen.

Heldere afspraken maken met elkaar, je echt gehoord en begrepen voelen brengt de nodige gemoedsrust en verbinding om van ieder nieuw hoofdstuk in je leven samen een succes te maken.