Echtscheidingsbemiddeling

Tijdens echtscheidingsmediation maakt u, samen met uw voormalige partner, afspraken omtrent de scheiding. Samen gaat u op zoek naar een oplossing. U focust op de oplossing en niet op het probleem. De mediator bewaakt het proces zodat jullie allebei jullie verhaal doen.

Echtscheidingsmediation biedt de vrijheid om uw gevoel te vertellen. U krijgt de mogelijkheid om de ander duidelijk te maken wat u raakt en waar u tegenaan loopt. Door samen afspraken te maken, met een scheidingsbemiddelaar die het proces bewaakt, gaat u op een veel vriendelijkere manier uit elkaar. Uit de echtscheidingsmediation komen afspraken waar jullie beiden achter staan. Hierdoor is het voor beide partijen gemakkelijker om zich aan de afspraken te houden. Jullie bepalen namelijk samen de afspraken en de regeling tijdens echtscheidings mediation.

Voor kinderen tot 18 jaar moet er wettelijk door de ouders een ouderschapsplan worden opgesteld. Het is prettig om alles omtrent de verzorging van uw kinderen duidelijk vast te leggen en ik help graag om dit document met u gezamenlijk op te stellen. Voor kinderen tussen de 18 en 21 hoeft u geen ouderschapsplan op te stellen maar moet u wel financiële afspraken maken omtrent eventuele studiekosten. Het helder vastleggen van uw afspraken omtrent de opvoeding en financiën van uw kinderen, gemaakt met hun belang op het oog schept duidelijkheid voor iedereen. Het wordt als prettig ervaren als iedereen precies weet hoe de nieuwe situatie er praktisch uit gaat zien. Duidelijke afspraken tussen u en uw ex-partner vastleggen in een ouderschapsplan schept rust voor de kinderen en voor uzelf in een periode dat er sowieso al veel veranderd.